13.4 Päivä Belémissä

Hyvin nukutun ensimmäisen yön ja aamupalan jälkeen lähdimme yhdeksältä metrolla kohti Belémiä. Yhtä sadekuuroa lukuunottamatta päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Vierailtavia kohteita olivat Hieronymuksen luostari ja arkeloginen museo, merenkulkumuseo, modernin taiteen museo sekä Belémin torni.

_MG_6349

Mosteiro dos Jerónimos – Hieronymuksen luostari

_MG_6379

_MG_6421

Luostari oli koristeellinen ja niin suuri, ettei siitä saanut kunnollista kokonaiskuvaa. Kirkossa näimme muun muassa tutkimusmatkailija Vasco Da Gaman haudan. Vietimme luostarissa ja sen yhteydessä olevassa arkeologisessa museossa (josta ei saanut ottaa kuvia) noin kaksi tuntia, jonka jälkeen oli lounastauko.

_MG_6464

Lounastauon aikana ihastelimme rakennuksia ja osa kävi maustamassa kuuluisaa Pastéis de Belém -leivosta.

Lounaan jälkeen jakauduimme kahtia. Toinen ryhmä lähti merenkulkumuseo, Museu de Marinhaan ja toinen modernin taiteen museo, Museu de Berardoon.

_MG_6470

Museu de Bererdo on rakennettu Portugalin kolmanneksi rikkaimman miehen, Joe Berardon taidekokoelman ympärille. Siellä on yli 1500 modernia teosta, joiden arvo on yli 500 miljoonaa euroa.

_MG_6513

_MG_6510

Suuressa museossa olisi saanut kulumaan yhden tunnin sijasta useammankin, mutta aika riensi ja me riensimme sen mukana Belémin viimeiselle kohteelle, joka oli Belémin torni, Torre de Belém.

_MG_6532

Tre de Belém – Belémin torni

Belémin kohteiden jälkeen kävimme pikaisesti hotellilla, sillä illalla luvassa oli vielä yksi matkan odotetuimmista “nähtävyyksistä”. Opettajat ja suurin osa oppilaista lähtivät katsomaan Mestareiden liigaottelua, jossa paikallinen joukkue, SL Benfica kohtasi saksalaisen FC Bayern Münchenin. Oppilaat jotka eivät lähteneet katsomaan peliä, pääsivät shoppailemaan Colombiaan, yhteen Euroopan suurimmasta ostoskeskuksesta, joka sijaitsi jalkapallostadionin vieressä.

image

Suurelle stadionille mahtui 65 000 katsojaa, ja paikat olivat loppuunmyyty. Ottelu päättyi 2-2.

Pelin jälkeen, noin kello 23, palasimme 15 tunnin päivän jälkeen hotellille ja suuntasimme suoraan nukkumaan (lukuunottamatta mediaryhmäläisiä, jotka kirjoittivat blogitekstejä yli yhteen yöllä).

One thought on “13.4 Päivä Belémissä

  1. Kärpäsrehtori

    Mukava kuulla, että reissu sujuu hyvin! Hienoja kuvia! Tuo mestarien liigan peli taisi sekin täyttää odotukset? 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published.