5.4 Wien-Hallstatt-Salzburg

Tänään oli rankka päivä. Jouduimme heräämään seitsemältä ja olemaan valmiita jo kahdeksalta. Vettä satoi alkumatkasta, mutta lakkasi myös melkein heti.

Matkamme ensimmäinen kohde oli Mauthausen entinen keskitysleiri, nykyinen muistomerkki. Menimme niin sanotusti ajassa taaksepäin, kun olimme siellä. Kaikkien iloiset ja pirteät ilmeet vakavoituivat. Monet myös unohti ajantajun ja lopulta myöhästyi vähän bussissta. Olin sanaton melkein koko ajan. Pahin kohta oli krematoria, joita ei kestänyt katsoa pitkään.

Jatkoimme matkaa kohti Itävallan kolmanneksi suurinta kaupunkia Linz. Aikaa ei ollut paljon jouduimme menemään suoraan syömään, jonka jälkeen tapasimme Mariendomilla ja kävimme sisällä

Mutta päivän kohokohta oli Luonnonperintökohde Hallstatt. Vuoristoja joka sunnassa, hienoja järviä ja hieno maisema. Monet meni kävelemään pientä kylää kohti ja kolme menivät köysiradalla kylän huipulle ja ihailivat maisemaa sieltä.

Tultuamme Salzburgiin olimme väsyneitä, mutta silti päätimme mennä keskustaan syömään. Hyvän ruuan jälkeen menimme hotelliin ja siitä suoraan nukkumaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.