Ensimmäinen päivä Firenzessä!

Aamusta suuntasimme Piazza della Signorian kautta upealle Santa Maria del Fiore katedraalille. Aloitimme kuuntelemalla Jasminen opinnäytetyötä aurinkoisessa säässä, jonka jälkeen kävimme katsomassa ensin kastekappelia ja sitten itse katedraalia. Tämän jälkeen aloitimme pitkän uuvuttavan jonottamisen katedraalin kupoliin. Lähdimme kävelemään 463 porrasta ylös. Matka oli raskas ja jalat olivat kipeät tämän jälkeen, mutta maisemat olivat niin uskomattomat että se oli vaivan arvoinen.

ä

Santa Maria del Fiore

äääääää

Näkymä kupolista

Kun tulimme kupolista alaspäin menimme itse kupolin kautta, jossa näimme Viimeistä tuomiota esittävän freskon lähempää. Kupolista tultuamme osa kävi jäätelöllä josta jatkoimme Palazzo Veccioon, joka on vanha kaupungintalo.

äääää

 

Sen jokainen huone on koristeltu erilaisilla katto- ja seinäfreskoilla. Palazzo Vecciossa käytyämme menimme syömään, josta jatkoimme Santa Crocen kirkkoon. Aluksi kuulimme esityksen Annilta kyseisestä rakennuksesta ja siihen kuuluvista henkilöstä, jonka jälkeen saimme liput ja lähdimme itse kirkon sisään. Siinä alussa Antti kertoi meille historiaa ja saimme kierrellä sitten itseksemme ympäri rakennusta. Sieltä löytyi myös luostarin pihamaa, jossa oli kaunis auringon paiste.

äää

Santa Croce

Kun kaikki olivat kolunneet kirkon läpi saimme vapaa-aikaa, jolloin shoppailimme ja söimme kukin omissa pienissä tai vähän suuremmissa ryhmissä. Saimme silloin myös wi-fin toimimaan, joten kännyköitä kyllä näkyi esillä.

 

ööö

Oopperassa

Ilta yhdeksän aikoihin vielä muutama oppilas ja opettaja lähtivät katsomaan italialaista oopperaa, kun muut nauttivat vapaa-ajasta. Italialainen nainen esitti, pienessä kirkossa, pianistin kanssa parhaimpia aarioita ja esitys oli kaikkien katsojien mielestä huikea. Naisella oli mahtava lauluääni, ja meillä suomalaisilla meni iho aivan kananlihalle. Tämän kokemuksen jälkeen siirryimme takaisin hotellille ja väsyneinä laahauduimme omiin sänkyihimme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.