Viimeinen päivä Firenzessä!

Pohjois-Italia päiväkirja: 5. päivä Firenze 21.4.2015

Tänäänkin söimme hotellilla aamiaisen, jonka jälkeen lähdimme kohti taidegalleria Uffizia. Vietimme siellä jopa kolme tuntia (vaikka opettajat olisivat voineet viettää siellä koko päivän). Kävimme myös lounaalla ja kaikki suuntasivat mieluisiinsa paikkoihin. Päivä oli kuuma, joten osa porukasta lähti Uffizin vierailun jälkeen jätskille.

11178497_884302428277492_4769492_n

Jäätelöllä

IMG_8270

Ponte Vecchio

Seuraavaksi suuntasimme Ponte Vecchio sillalle, jossa Fanni esitti mielenkiintoisen esitelmänsä kyseisestä sillasta. Firenzen vanhin silta Ponte Vecchio oli täynnä kojuja, joissa myytiin koruja ja matkamuistoja. Pysähdyimme sillalle ottamaan maisemakuvia sekä selfieitä.

Fanni pitämässä esitelmää!

Fanni pitämässä esitelmää!

Ponte Vecchiolta jatkoimme matkaamme Palazzo Pittiin ja Bobolin puutarhaan. Palazzo Pitti on renessanssipalatsi, jossa ovat asuneet Firenzen mahtisuku Medicit. Kiersimme palatsia noin puolitoista tuntia, mutta emme malttaneet pysyä sisällä, sillä ilma oli niin lämmin. Menimme siis palatsin yhteydessä olevaan Bobolin puutarhaan, joka osoittautuikin suurempi kokoisemmaksi kuin olimme kuvitelleet. Puutarhassa, kuten palatsissakin, oli esillä erilaisia patsaita.

IMG_8322[1]

Yksi Palazzo Pittin huoneista

IMG_8440[1]

Bobolin puutarhasta, taustalla näkyy Palazzo Pitti

Viimeisinä olisivat olleet vuorossa Santa Maria del Carminen kirkko, San Lorenzon kirkko sekä Santa Maria Novellan kirkko. Ajoituksessamme oli kuitenkin hieman ongelmia. Saavuimme Santa Maria del Carminen kirkolle juuri sen sulkemisaikana, joten päätimme suunnata uudestaan jäätelöille. Menimmekin ostamaan jäätelöt todella suositusta jäätelöpaikasta (ainakin jonon perusteella). Huomasimme myös toistenkin kirkkojen jo sulkeutuneen, mutta lähdimme kuitenkin San Lorenzon kirkolle, jossa kuulimme Jaakon kattavan esitelmän Medicien suvusta.

Jaakko pitämässä esitelmää San Lorenzon kirkon edessä

Jaakko pitämässä esitelmää San Lorenzon kirkon edessä

Päivä oli pitkä… Elinan askelmittarin mukaan olimme kävelleet yli 20 kilometriä! Viimeinen päivämme Firenzessä ei siis sujunut ongelmitta, mutta päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut.

Tämän päivän blogiryhmä (Fanni, Anni ja Rosa) kiittää ja kuittaa!

Tämän päivän blogiryhmä (Fanni, Anni ja Rosa) kiittää ja kuittaa! :)

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.