Versaillesin ihmetyksiä

Ranska-päiväkirja: 5. päivä (16.4.2013)

img_0013

Tänään lähtö oli 8.30 eli puoli tuntia aikaisemmin kuin muina aamuina. Luultavasti siitä johtuen kaikki olivat unenpöpperössä ja lukittautuivat ratikkaan. Ne muutamat, jotka olivat saaneet aamukahvinsa ajoissa ehtivät ulos, mutta joutuivat odottamaan, että loput 99% porukastamme saivat ovet auki. Lopulta vaihdoimme ratikkaa ja päädyimme junaan, jolla matkasimme Versaillesiin. Siellä tapasimme lentokoneesta tutut Tampereen cheerleaderkauhukakarat, jotka vetivät aika hyvän esityksen Versaillesin sisäpihalla. Heillä oli kuitenkin hyvänä kilpavastustajana Tuusulan lukion dreamteam, joka veti gangam stylea.

img_0140

Kun jonotimme Versaillesiin turistit kiilasivat eteemme ja kiitos tämän hermot menivät entistä kireämmälle pitkässä ja kuumassa jonossa. Tosin saimme kuulla, että Suomi on parempi paikka asua, koska Miamissa on liian kuuma. Turvatarkastuksen piippailun jälkeen olimme linnassa eikä sen sisälläkään yhtään viileämpi meno ollut, kun kaikki vierailijat hengittivät niskaan.

img_0059

Mielenkiintoisten asioiden, kuten Ludvigin vaatteiden ja linnan aarteiden kuvaaminen oli kielletty, joten täytyi tyytyä huonekalujen kuvaamiseen. Sorsat olivat isompia kuin Suomessa. Ludvig XVI oli vakavasti tossun alla ja Veeralla oli croisantti laukussa. Ludvig XVI: n papalla taas oli napoleonkompleksi. Versaillesin pululla oli syöpä jalassa. Puisto taas oli sellainen, joka löytyy jokaisen Suomalaisen takapihalta eli vaivaiset 1070 hehtaaria (haista sarkasmi). Olikohan suihkulähteisiin sekoitettu muutakin kuin vettä, kun ne alkoivat zumbaamaan musiikin alkaessa soimaan. Patsaiden intiimialueet olivat sensuroitu melko tehokkaasti ja niiden varpaita oltiin syöty.

img_0153

img_0084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *