Yhä korkeammalle kiipeämme

Ranska-päiväkirja: 6. päivä (17.4.2013)

pariisi17-413

Lähdimme aamusta Eiffeliä kohti metrolla noin kello 9. Aamu oli hyvin lämmin ja aurinkoinen, mutta ehkä jopa liiankin kirkas. Jonossa ei tarvinnut kärvistellä turhan paljoa, sillä jono torniin oli aamusta olematon. Kävelimme torniin hiljakseen maisemia ihaillen viimeistä porrasta myöten. Maisemat olivat henkeäsalpaavat. Ainoana negatiivisena puolena oli valtavat turistirysät ja jonoissa ohittelu. Hissimatka huipulle oli erikoinen kokemus, koska hissistä näki ulos ja pieni korkeanpaikan kammo alkoi iskemään. Lipusta oli kuitenkin maksettu kokonaiset 6€, niin oli koko ajan pakko katsoa hissistä ulos kammoaan uhaten.

pariisi17-397

Otimme huipulla paljon kuvia ja vietimme siellä tovin maisemia katsellen.
 Hieman ennen kuutta suuntasimme Père-Lachaisea kohti. Syöksyimme läpi Pariisin kujien Jim Morrisonin haudan näkemisen innoittamana, mutta epäonneksemme hautausmaan portit olivat menneet vain muutamia minuutteja ennen saapumistamme kiinni, joten istahdimme läheiseen kahvioon hetkeksi. Kahviossa ryhmämme runoili runon, joka menee seuraavasti:

Löysin tosi rakkauden
keltainen ruusu
kurjet lentävät
siniset farkut haalistuvat
muurit murenevat
koreat kuolevat
täällä odotamme

Kävimme Eiffel-tornin jälkeen musée d’Orsayssa ja osalta porukasta jäi suurin osa museosta näkemättä uupumuksen takia. Sisäänkäynnillä oli upeita veistoksia ja patsaita. Museon jälkeen oli vapaa-aikaa ja jakauduimme ryhmiin. Ryhmät menivät muun muassa shoppailemaan, kävelemään raukkauden sillalla, ostamaan tuliaisia, syömässä ja väsyneimmät menivät museosta suoraan hotellille.

Viimeinen ilta Pariisissa ja haikeat fiilikset kaikilla. Huomenna Reimsiin junalla! :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *